Bombilla Ceai Yerba Mate

34.90lei

Ceaiul Yerba Mate ,servit in dovlecelul calabash cu paiul metalic „bombilla” ,este o bautura infuzata traditionala bogata in cafeina din America de Sud care a fost consumata pentru prima data de indigenii Guaraní (vechile triburi din Paraguay) si raspandita de poporul Tupí in America de Sud fiind bautura Nationala din Argentina,  Uruguay si Paraguay.

Frunzele aspre de yerba mate sunt foarte bogate in vitamine si minerale, dupa ce se culeg, se usuca, apoi se maruntesc si sunt lasate la maturat timp de aproximativ un an de zile, pentru a lasa timp aromelor sa se dezvolte.

Lungime :17 cm , Diametru : 2,3 cm , Material : inox

Produsul nu include bolul – dovlecelul Calabash

Categorie:

Descriere

Ceaiul Yerba Mate ,servit in dovlecelul calabash cu paiul metalic „bombilla” ,este o bautura infuzata traditionala bogata in cafeina din America de Sud care a fost consumata pentru prima data de indigenii Guaraní (vechile triburi din Paraguay) si raspandita de poporul Tupí in America de Sud fiind bautura Nationala din Argentina,  Uruguay si Paraguay.

Frunzele aspre de yerba mate sunt foarte bogate in vitamine si minerale, dupa ce se culeg, se usuca, apoi se maruntesc si sunt lasate la maturat timp de aproximativ un an de zile, pentru a lasa timp aromelor sa se dezvolte.

Modul de preparare traditional al acestui ceai este urmatorul: frunzele uscate si maruntite sunt introduse intr-un bol facut dintr-un dovleac scobit, calabash, apoi se adauga apa rece pentru a umezi frunzele si a le proteja nutrientii si aroma. In continuare, se toarna apa fierbinte pana ce toate frunzele sunt acoperite cu apa. Nu este nevoie ca frunzele sa fie indepartate dupa infuzare, deoarece ceaiul se soarbe printr-un pai confectionat din metal numit „bombilla”, care are un filtru sau o sita in capatul introdus in bol, impiedicand astfel fragmentele de frunze sa patrunda in interiorul paiului. Pe masura ce se consuma ceaiul, se adauga apa fierbinte in bol.

De asemenea, servirea ceaiului in mod traditional este deosebita prin faptul ca bolul de yerba mate se serveste impreuna cu membrii familiei si prietenii apropiati. Atunci cand are loc prepararea si servirea unui yerba mate, gazda este cea care se ocupa de aceste doua aspecte. Primul bol preparat este baut de gazda. Aceasta este cea mai puternica infuzie, pregatita in functie de gustul gazdei. Apoi, gazda pregateste o noua portie prin reumplerea bolului cu apa fierbinte, refolosind aceleasi frunze, si il inmaneaza altei persoane. Dupa ce a doua persoana a golit bolul, aceasta i-l da inapoi gazdei, care il umple din nou si il ofera urmatoarei persoane. In acest fel, fiecare dintre cei prezenti beau cate un bol de mate sau mai multe, pana cand infuzia isi pierde aroma.

Lungime :17 cm , Diametru : 2,3 cm , Material : inox

Produsul nu include bolul – dovlecelul Calabash